کاشت مو چیست؟
کاشت مو به جراحی گفته می شود که طی آن افراد طاس و یا افرادی که موی نازکی دارند، مجدداً موی پر و ضخیم را تجربه میکنند. این عمل جراحی زیبایی که سابقه آن به سال 1950 باز می گردد، برای اولین بار در آمریکا انجام شد. اما از آن زمان تا کنون تکنیکهایی که برای انجام این عمل مورد استفاده قرار می گیرند، تغییرات زیادی داشته و بهتر شده اند.
روش های کاشت مو چیست؟
همانطور که گفته شد، در حین انجام جراحی کاشت مو، پزشک فولیکول ها را از ناحیه متراکم به ناحیهای کم پشت یا طاس انتقال میدهد. برای انجام این کار، از روش های زیر استفاده میشود:
جراحی کاشت موی طبیعی به روش FUT
در میان روشهای مختلفی که برای کاشت موی طبیعی وجود دارد، این روش بسیار تهاجمی بوده و با خونریزی زیادی همراه است. چرا که یک نوار 1 یا دو سانتی از بانک مو برداشته می شود. سپس با استفاده از یک میکروسکوپ فوق العاده قوی، فولیکولهای مو جدا شده و به ناحیه مو پیوند زده می شود.
مزایای روش FUT
- هزینه جراحی به روش FUT کمتر از سایر روشهاست.
- برای برداشت و پیوند مو تنها به یک روز زمان نیاز است.
- احتمال آسیب دیدن گرافت های مو بسیار کم است.
معایب روش FUT
- دوره بهبودی طولانی به دلیل تهاجمی بودن روش.
- وجود جای زخم بعد از انجام جراحی.
- بالا بودن احتمال عفونت و التهاب نسبت به روشهای دیگر.
جراحی کاشت موی طبیعی به روش FIT
در این روش، برای انجام پیوندهای جدید، هیچ گونه برشی در پوست سر ایجاد نشده و موهای مورد نیاز به صورت تکی به ناحیه مورد نظر پیوند زده میشوند. با توجه به این که انجام این جراحی به زمان زیادی نیاز دارد، ممکن است برای پیوند تمام فولیکولهای مورد نیاز، 2 روز زمان نیاز باشد.
مزایای روش FIT
- نسبت به سایر روش های موجود کم تهاجمی تر است.
- درد و خونریزی نسبت به سایر روشهای موجود کمتر است.
- جای زخم بعد از جراحی وجود ندارد.
معایب روش FIT
- احتمال تخریب بانک مو به دلیل حساسیت بالا، بیشتر است.
- مدت زمان انجام جراحی طولانی است.
- هزینه کاشت مو به روشFIT زیاد است.
- به منظور پیوند فولیکول های مورد نیاز، موها باید کوتاه شده باشند.
جراحی کاشت موی طبیعی به روش SUT
روش SUT را میتوان حالت پیشرفتهای از روش FIT در نظر گرفت. چرا که در این روش پیوند فولیکول ها از طریق یک دستگاه واسط انجام میشود. همین مسئله باعث میشود نه تنها احتمال آسیب به گرافت های مو کاهش پیدا کند، بلکه سرعت انجام جراحی نیز بیشتر می شود.
مزایای روش SUT
- سرعت انجام جراحی، 5 برابر بیشتر از سایر روشها است.
- با توجه به اینکه پیوند با دستگاه انجام میشود، تعداد پیوندهای ایجاد شده بیشتر از سایر روش ها است.
- کاشت مو به روش SUT بسیار طبیعی است و خط موی ایجاد شده در قسمت جلویی سر جلوه بدی ندارد. علاوه بر این، چون کاشت در فاصله هایی کمتر از 1 میلیمتر ایجاد می شود، تراکم موها بعد از رویش مجدد، طبیعی و ایده آل است.
- تمام وسایلی که برای انجام این جراحی استفاده میشوند، یک بار مصرف بوده و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت بسیار کمتر است.
معایب روش SUT
- در صورتی که از دستگاه مناسب و بهداشتی برای برداشت مو استفاده نشود، احتمال آسیب دیدن بانک مو وجود دارد.
بهترین روش کاشت موی طبیعی چیست؟
احتمالاً این سؤال برای شما ایجاد شده که در میان روشهای گفته شده، کدام یک بهترین روش کاشت مو است؟
به طور کلی روش SUT با توجه به اینکه جدیدترین تکنیک جهت انجام این جراحی است، به عنوان یکی از بهترین روش ها در نظر گرفته می شود. چرا که برای انجام کاشت مو از این طریق نیازی به جراحی و بیهوشی نیست. علاوه بر این با توجه به اینکه میزان تهاجمی بودن عمل در این روش به حداقل میرسد، جای برش و زخم بعد از جراحی باقی نمانده و بیمار دوره بهبودی کمتری را باید پشت سر بگذارد.
با این وجود بهتر است که هر شخص متناسب با شرایط جسمانی، میزان طاسی و بودجه در دسترس و همچنین نظر تخصصی پزشک، یکی از روشهای گفته شده را برای انجام جراحی، انتخاب کند.
آیا کاشت مو روش مؤثری است؟
کاشت مو به عنوان یکی از مؤثرترین روش های درمان طاسی در نظر گرفته میشود. چرا که در حین انجام جراحی، فولیکولهای مو از یک قسمت از سر به قسمت دیگری منتقل می شوند. به همین خاطر، از این شیوه درمان، نه تنها برای کاشت موی سر بلکه برای کاشت ابرو نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
با این وجود، انجام این جراحی برای همه افراد نیز مثمر ثمر نیست و نتیجه آن تا حد زیادی به جراحی بستگی دارد که وظیفه انجام این عمل زیبایی را به عهده دارد. بنابراین، قبل از آنکه برای انجام قطعی این جراحی تصمیم بگیرید، بهتر است که با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.
کاندیدای مناسب برای انجام جراحی کاشت مو
همانطور که گفته شد، انجام این جراحی به همه افراد توصیه نمی شود. به طور کلی جراحی کاشت مو طبیعی به افرادی توصیه میشود که به بنا به برخی از دلایل ارثی دچار طاسی شده و یا موی کم پشت و نازکی دارند.
بنابراین، انجام این جراحی به کسانی که بنا به دلایل دیگر، مانند کمبود مواد مغذی دچار ریزش مو و کم پشتی شده اند، توصیه نمی شود.
آیا نتیجه کاشت مو طبیعی دائمی است؟
بله! یکی از مزایای اصلی این روش، دائمی بودن نتیجه آن به شرط مراقبت صحیح بعد از انجام جراحی است. دلیل دائمی بودن نتیجه نیز به روش انجام آن مربوط است. چرا که فولیکولهای پیوند داده شده، تحت تأثیر دی هیدروتستوسترون (DHD)، هورمونی که باعث ریزش مو میشود، قرار نمی گیرند و در گذر زمان دچار ریزش نمیشوند.
عوارض کاشت مو چیست؟
به طور کلی، جراحی کاشت مو طبیعی یک روش ایمن در نظر گرفته میشود. با این حال، نحوه واکنش هر فرد به این جراحی متفاوت از دیگری است. در نتیجه زمان بهبودی و عوارض بعدی این عمل در افراد می تواند متفاوت از یکدیگر باشد.
عفونی شدن زخمهای ایجاد شده
عفونی شدن زخمهای ایجاد شده یک عارضه نادر است که با استفاده از برخی از آنتی بیوتیک ها و همچنین کرم های مخصوص، قابل رفع است. البته به خاطر داشته باشید که اگر در انتخاب کلینیکی که این جراحی در آن انجام میشود دقت کنید، احتمال ابتلا به عفونت بسیار کاهش پیدا میکند. چرا که این عارضه جانبی معمولاً به دلیل بهداشت ضعیف در حین انجام جراحی ایجاد می شود.
خونریزی و تورم
با توجه به اینکه این جراحی به عنوان یکی از عملهای تهاجمی در نظر گرفته میشود، خونریزی و تورم یکی از عارضه های بعدی آن است. تشدید شدن این عارضه زمانی بیشتر میشود که فرد قبل از انجام جراحی مصرف الکل و نیکوتین را قطع نکرده باشد.
خارش
خارش یکی از اتفاقهای معمول بعد از جراحی کاشت موی طبیعی است که نشان دهنده روند بهبود است. با این حال، اگر میزان خارش پوست سر به بیشترین میزان خود رسید، باید از خارش پوست سر خودداری کرد.
ریزش موهای ناگهانی
ریزش موهای ناگهانی، 1 الی 5 هفته بعد از انجام جراحی اتفاق افتاده و معمولاً افراد را نگران و ناراحت می کند. در حالی که این اتفاق طبیعی است و بعد از 3 الی 4 ماه، موهای پیوند داده شده، رشد میکنند.
مدت زمان دوره نقاهت بعد از جراحی کاشت مو چقدر است؟
بعد از جراحی، با توجه به اینکه پوست سر زخم و آسیب دیده است، باید 1 هفته استراحت مطلق داشته و بعد از آن کارهای روزانه را از سر بگیرید. علاوه بر این، به منظور جلوگیری از عفونت در محل زخمهای ایجاد شده، احتمالاً نیاز است که سر بانداژ شده و به مدت زمان مشخصی از آنتی بیوتیک استفاده شود.
مراقبت های قبل از کاشت مو
- یک هفته قبل از انجام جراحی، باید مصرف داروهای ضد التهاب، آسپرین، ویتامین Bیا E، رقیق کنندههای خون و داروهای گیاهی را قطع کنید.
- در صورتی که موی سفید یا رنگ روشن دارید، از رنگهای تیره برای مشخص نمودن تارهای مو استفاده کنید.
- در روز جراحی حمام کرده و موهای خود را با شامپو بشویید.
- با توجه به روش انجام جراحی، در صورت نیاز موهای خود را کوتاه کنید.
مراقبت های بعد از انجام جراحی کاشت موی طبیعی
- با توجه به حساسیت بالای پیوندهای ایجاد شده، به مدت 2 هفته بعد از جراحی باید به شدت مراقب باشید.
- میزان فعالیتهای ورزشی خود را تا زمان بهبود زخمها کاهش دهید.
- بعد از 2 تا 5 روز، معمولاً بانداژ برداشته می شود. اما نباید پیوندها را لمس کنید.
- روز ششم: میتوانید موهای خود را به آرامی با دست بشویید.
- بعد از 10 تا 14 روز، بخیه های زده شده قابل برداشت خواهند بود.
- بعد از چند هفته پیوندهای زده شده می ریزند تا مجدداً رشد کنند.
- بعد از 6 ماه، معمولاً موهای جدید ظاهر میشوند.
آیا مزوتراپی بعد از کاشت مو لازم است؟
مزوتراپی روشی است که در آن با استفاده از سوزن مخصوص، داروها و مواد مغذی خاص برای تقویت رویش موهای کاشته شده در سر تزریق می شود. معمولا پزشکان برای همه کسانی که عمل پیوند مو انجام میدهند 1 الی 2 جلسه مزوتراپی مو را توصیه میکنند اما اگر موهای شخص بسیار ضعیف باشد ممکن است پزشک تعداد جلسات بیشتری را تجویز کند.
هزینه کاشت مو چقدر است؟
هزینه کاشت مو مشابه با سایر عملهای جراحی به عوامل مختلفی مانند روش انجام جراحی، نوع بیهوشی، کلینیک و یا مرکزی که جراحی در آن انجام می شود، جراح و ... بستگی دارد. به همین خاطر برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه این عمل بهتر است که در یک جلسه مشاوره با پزشک منتخبتان شرکت کنید تا از هزینه ها متناسب با شرایط شخصی خودتان مطلع شوید.
سعی کنید در انتخاب خود حساسیت لازم را به خرج دهید و بخاطر قیمت کمتر گول تبلیغات مراکز نامعتبر و پزشکان بی تجربه را نخورید و کلینیک خوب برای کاشت مو انتخاب کنید.
منبع: روش کاشت مو
- ۰۰/۱۱/۰۱