طرز تهیه ماهیچه
خوراک ماهیچه یکی از غذاهای مجلسی و در عین حال سنتی ایران است. این خوراک در بیشتر رستوران های کشور با برنج ساده و یا باقالی پلو سرو می شود. در ادامه با طرز تهیه و نکاتی برای تهیه ی خوراک ماهیچه آشنا می شوید.
طرز تهیه ماهیچه مجلسی:
مواد لازم برای خوراک ماهیچه :
ماهیچه تازه گوسفند | به تعداد لازم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
زعفران دم کرده | به مقدار زیاد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدارلازم |
طرز تهیه ماهیچه مجلسی آبدار :
برای طرز تهیه ماهیچه گوسفندی، ابتدا پیازها را خرد کنید و با کره تفت بدهید، سپس سیر را خرد کنید و به آن اضافه کنید و تفت بدهید. پس از سبک شدن پیازها، ماهیچه ها را اضافه کنید و دو طرف آن را تفت دهید پس از چند دقیقه زعفران را به ماهیچه اضافه کنید.
اجازه بدهید ماهیچه با کره و زعفران 10-15 دقیقه حسابی تفت داده شوند و عطر آن ها به خورد گوشت بروند. در پایان فلفل و اگر زعفرانتان کم بود، کمی زردچوبه اضافه کنید. کمی آب به آن اضافه کنید و در ظرف را ببندید و حرارت را خیلی کم کنید و اجازه بدهید به مدت یک ساعت بپزد. سعی کنید زیاد ماهیچه ها را تکان ندهید.
پس از یک ساعت فقط آن را برگردانید و به آن نمک اضافه کنید و باز اجازه بدهید تا 1 ساعت دیگر بپزد تا جایی که خوب جا بیفتد اما له نشود.
ماهیچه را با باقالی پلو یا شوید پلو نوش جان کنید.
نکاتی برای تهیه ی ماهیچه :
• در این روش پخت، به علت وجود کره و زعفران بوی زهم گوشت گرفته می شود.
• اضافه کردن نمک در ابتدای پخت سبب دیرپز شدن و سفت شدن ماهیچه می شود.
• برای خوشمزه شدن خوراک ماهیچه تان می توانید در اواسط پخت چوب دارچین به آن اضافه کنید.
• برای زیباتر شدن خوراک ماهیچه آن را با استخوان بپزید.
• برای طرز تهیه ماهیچه آبدار میزان آب بیشتری اضافه کنید.
• اجازه بدهید خوراک ماهیچه با حرارت ملایم و به آرامی در زمان بیشتری بپزد.
• بعضی افراد تمایل دارند به خوراک ماهیچه شان رب گوجه فرنگی بزنند. و رنگ آن قرمز باشد، بنابراین نیم ساعت قبل از خاموش کردن خوراک تان به آن رب گوجه ی سرخ شده اضافه کنید.
• در پخت ماهیچه بهتر است پیاز زیاد و به صورت خلالی استفاده شود تا عطر و طعم پیاز در آن باقی بماند.
• برای خوراک ماهیچه می توانید از چاشنی آبلیموترش تازه استفاده کنید.
روش دوم طرز تهیه ماهیچه مجلسی رستورانی
چلو ماهیچه یکی از غذاهای اصیل ایرانی خاصه مهمانیها و مناسبتهای ویژه است. این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی به دلیل طعم خاص و فوق العاده و مواد اولیه بسیار عالی در تهیه آن طرفداران بسیاری نیز دارد. البته طبخ چلو ماهیچه و زمان مورد نیاز برای آمادهسازی آن مشکل و زیاد است و برای ایجاد طعم خاص آن باید مهارت و فوت و فن لازمه را برای این غذا داشته باشید که البته این امر نیز با توجه به ریزه کاریهای بیان شده در این دستور پخت و تجربه آشپزی شما قابل حل است.
مهمترین نکته در طبخ چلو ماهیچه، طعم دار کردن ماهیچهها و پختن آنها است که هم بوی نامطلوب از بین رفته و هم ماهیچهها خام نباشد. البته گذاشتن زمان زیاد برای پختن ماهیچهها باعث سفت شدن آنها نیز خواهد شد. از این رو به زمان لازمه و نکات مدنظری برای طبخ این غذا توجه داشته باشید.
طبخ این غذا برای سرو در مهمانیها شما را از درست کردن انواع کبابها و برپا کردن دود ذغال راحت و خلاص خواهد کرد. به همین دلیل میتوانید به راحتی این غذا را جایگزین انواع کبابها در مهمانیهای خود کنید و با یک غذای خاص و خوش طعم از میهمانان خود پذیرایی خوبی داشته باشید.
البته زمان تقریبی برای طبخ این غذا شاید در مقایسه با دیگر غذاها تایم بیشتری را از شما بگیرد، اما خوش طعم بودن و مجلسی بودن این غذا، ارزش این میزان از زمان و صرف انرژی را برای شما جبران خواهد کرد و خستگی را در پایان از بین خواهد برد.
استفاده از ادویههای مختلف و به خصوص استفاده از زعفران، طعم و عطر خاصی را به غذای شما خواهد بخشید و این طعم منحصر به فرد چلو ماهیچه در مهمانیها همیشه به یاد خواهد ماند. همچنین سرو آن به همراه ته چین نیز طعم چلو ماهیچه را تکمیل و فوق العاده خواهد کرد.
مواد لازم
ماهیچه: ۳ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
حبه سیر: ۳ عدد
هویج متوسط: ۲ عدد
روغن مایع: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
عصاره گوشت الیت: میزان لازم
زعفران: ۱ قاشق سوپخوری
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین: به میزان لازم
مراحل پخت
پیازها را حلقهای خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
بعد از سرخ شدن پیازها، ماهیچهها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و بگذارید خامی ماهیچه از بین برود.
پس از چند دقیقه ادویههای فلفل قرمز و دارچین و سیرهای خرد شده را به ظرف اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
اجازه دهید که ماهیچهها حدود نیم ساعت به همراه مواد دیگر در قابلمه سرخ شود.
البته در این مدت زمانی حتما حواستان باشد که ماهیچهها ته نگیرد و اگر ماهیچهها زودتر از این تایم سرخ شد، مرحله بعدی را انجام دهید.
در یک قابلمه دیگر رب گوجه فرنگی و کمی روغن مایع ریخته و تفت دهید.
سپس عصاره الیت، زعفران، فلفل و دارچین را افزوده و با یک استکان آب جوش مواد را مخلوط کنید.
بعد از آماده شدن و جوش زدن سس ماهیچه، آن را به ماهیچههای سرخ شده اضافه کنید و درون قابلمه ماهیچه بریزید.
هویجها را حلقه حلقه خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
کمی نمک و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم ماهیچهها کاملا بپزد.
منبع: ماهیچه مجلسی
- ۰۰/۱۰/۲۳